94/501-762

Sok sok embert ismerek és a környezetben is rengeteg ember van, aki csak “VÁR”. Na oké, hogy várunk, de mire is?!

 

A meglátásom ebben a tekintetben egy kicsit lehet más, mint a legtöbb emberé, de szerintem, ha megmozdulunk és előre szeretnénk az életben menni, nem csak egy helyben toporogni, annak elengedhetetlen feltétele az is, hogy tegyünk ezért.

 

Mindenféle élethelyzetben találkozhatunk ezzel: Még meggondolom. Nem is tudom. Majd két hét múlva. Majd jövőre. Ráérek még….. Ez egy tipikus, magam előtt tolok mindent és csak tologálom ide-oda… ebből lesz valami?! NEM! A várakozás a csodára, nagyon jó érzés, álmodozni, hogy majd valaki meglökdös, vagy az ölébe hullik, vagy hozzám dobják útközben.

Ejj, ráérünk arra még – mondja Pató Pál Úr. Ebben a felgyorsult Világban, sajnos ez nem működik, de soha sem is működött. Eredményeket csak úgy tud az ember elérni, ha tesz is érte.

Ez minden területre jellemző, magánélet, munka, tanulás… Az emberek többségénél, azt figyeltem meg, hogy megfogalmazódott benne már valami, de a célja még nem konkretizálódott benne. Segítsünk hát nekik, hogy meglegyen az a cél és legyen elég kitartásuk, hogy ezt meg is tudják valósítani. “Segíts magadon és Isten is megsegít!”

Ez nagyon nagy igazság. Csak akkor leszünk eredményesek az életünkben, ha tudjuk, mit miért teszünk és kitartunk az elképzeléseink mellett.

 

A nyelviskolába sok-sok tanuló érkezik célokkal, és sokan csak érdeklődnek, tehát még nem fogalmazódott meg bennük az, hogy mit is akarnak valójában.

Ki szeretnék majd menni dolgozni. Jó lenne egy nyelvvizsga.

Irigylem azokat az embereket, akik jól beszélnek idegen nyelven… Nem született úgy senki sem, hogy mindent tudott volna és a legtöbbünk keményen megdolgozik azért, amit az életében elért vagy el szeretne érni.

Ezért bizony tenni kell, és nem is keveset. Semmi sincs ingyen. A tudásért és a jó életkörülményekért meg kell küzdenünk.

 

 

Ezért nagyon fontos, hogy legyen konkrét célunk, ne csak a “majd” és a “lesz” szóra fókuszáljunk, hanem kezdjük is el a tervet afelé, amit igazán szeretnénk.

Például ilyen cél a nyelvvizsga, ha valaki nyelvvizsgázni szeretne nem maga a papír lesz a motiváció, az csak egy papír, hanem az,hogy hasznos tudásra tegyen szert és ezt tudja az életben is alkalmazni.

Ha valaki jelentkezik egy multihoz, nem azt fogják kérdezni tőle, hogy milyen nyelvvizsgája van, hanem áttérnek az adott nyelvben való beszélgetésre és azt szeretnék, ha használni tudnánk mindazt, amit megtanultunk. Tehát a célom konkrétan az lesz, hogy kommunikálni tudjak az adott nyelven és ezt elkezdeni tanulni mindig MOST kell.

 

 

Elhatározás kérdése, a TE elhatározásod kérdése az, hogy belevágsz még ma abba, amit igazán szeretnél. Nincs varázsital, nincs majd, csak a MOST létezik. Ha a céljaidra összpontosítasz és elég bátorítást kapsz hozzá, akkor el is tudod érni.

Ne hagyd, hogy lebeszéljenek róla, vagy esetleg azt sugallják feléd, hogy ráérsz. Magadtól veszed el az időt, ha csak vársz és nem lépsz rá arra az útra, amit igazán szeretnél.

 

Bízz magadban és vágj bele MOST!

Sok sikert!

Amanda – Smile