ÍGY ŐRIZD MEG A MOTIVÁCIÓDAT AZ ÉV VÉGÉIG

Szerző: Smile Nyelviskola | 2021-01-25

Vidd sikerre az újévi fogadalmad!

Talán hallottál már arról a jelenségről, hogy januárban az edzőtermek látogatottsága megugrik, a bérletvásárlók száma az egekbe szökken, és míg - vírusmentes időszakban persze - egy gombostűt sem lehet leejteni egy-egy fitness teremben, februártól ez a zsúfoltság egyre csökken, és csak elvétve találni új arcokat egy-egy spinning- vagy aerobic órán. Nos, ez az edzőtermi effektus, amely a legkifejezőbben mutatja meg, hogy hiába a kezdeti nagy lendület, az igazi feladat megtartani a motivációnkat az újévi fogadalmaink betartásához.

Mi tartja életben a motivációm?

Ahhoz, hogy sikerre tudd vinni az újévi fogadalmaidat, nagyon fontos, hogy meglegyen a megfelelő motivációd. Ennek ellenére - bármennyire divatos kifejezéssé vált ez az elmúlt időszakban - tudnod kell, hogy a motiváció önmagában kevés ahhoz, hogy be tudd fejezni, amit év elején nagy reményekkel elkezdtél.

A kitűzött cél nagyon motiváló tud lenni: új munkahelyet találok, álomalakot szerzek nyárig, vagy leteszem a nyelvvizsgát.. Mind szuperül hangzik, ugye? Azonban az ember gyakran nem gondol bele, hogy milyen is lesz az az út, ami a célig elvezet. Így pedig az első nehézségek rögtön csökkenteni is kezdik a lelkesedést. A motivációd fő táptalaja tehát az elszántság és a kitartás lesznek. Ha tudod, hogy mekkora az a fa, amibe a fejszédet vágod, nem fog meglepetés érni!

Ha nagy a fa, miért vágjam bele a fejszémet?

Van egy mondás, mely szerint nem a cél, hanem az odáig vezető út a fontos. Mi a SMILE-nál ebben hiszünk, és legfőbb küldetésünk megmutatni, hogy ez az út - lehet bár hosszú és göröngyös - nem kell, hogy nehézkes legyen. A stresszmentesség nem zárja ki a hatékonyságot! Legyen az bár egy nyelvvizsga, vagy bármilyen más elhatározás az életedben, fontos megtalálni azt az utat, amelyen a legkevesebb felesleges nehézséggel kell szembenézned, amelyen útitársakat kapsz magad mellé és, amelyen a legtöbb figyelmet és segítséget kapod a célod eléréséhez. Így nemcsak januárban, hanem az egész évben kitartó motivációt szerezhetsz magadnak.

Ha kíváncsi vagy, milyen egy zökkenőmentes út a nyelvvizsgáig, látogass el szombaton a Varázslatos nyelvi sikerek elérése Workshopunkra! 

Szeretnél angolt tanulni? Akkor jelentkezz itt: online angol tanfolyam