5+1 tuti hely Európában, amit nem hagyhatsz ki!

Szerző: Smile Nyelviskola | 2020-12-02

Az ember az orrát se dugná ki a lakásból a szeles, esős időben, nemhogy még ki is menjen a lakásból. Ki a szürke utcákra ,a patakokban folyó esőbe. Ha mindez megvan, félázottan betuszkolja magát az ember a kocsiba -tuti beakad még az esernyő miközben beül- kétszer annyi idő bejutni a munkába, mint amúgy. Mi is pont ezt éltük át: mindenki teljesen odavolt meg vissza, mikor bejött az ötödik kolléganőnk ugyanilyen harcidíszben. Röhögtünk, hogy na, ő se teleporttal indult ma munkába. Ne is mondd- ennyi volt a rekakció. Az ázott kabátja alatt egy kávé foltos blúz díszelgett, ami egyértelműen übereli a mi gondjainkainkat. Szerencsére csak egy másik kávét kért magának, mert az őt mindig helyre rakja. Szó szót követett, és a kávékról, majd a kedvenc spanyol dolgarinkról beszélgettünk. Egyre több és szebb dolog jutott eszünkbe és hol is másutt írnánk le mint a blogon. Sőt, egy kis játékot is kapcsoltunk a témához, aminek az első elemét elrejtetük a szövegben. Érdekelne? Akkor itt a cikk ,és benne a tipp!

 

 

 

Barcelona

 

Barcelona lett az egyik befutó spanyol városunk. Tudjuk, Madrid a főváros, de Barcelonát egyszerűen nem lehet kihagyni! 
Barcelonában minden megvan, ami egy tuti nyaraláshoz kell. Ott a művészet, sport,  és a történelem is mindenhol és íme a két legjobb, amit mindenképp nézz meg, ha arra jársz!
Sagrada Familia
Tudtad, hogy ez az épület mind a mai napig befejezetlenül áll? Anthoni Gaudi sajnos meghalt, mielőtt befejezhette volna. Az épület azóta is tovább épül és szépül, szóval akárhányszor nézed meg, mindig ad valami újat!
A Katalán Zene Palotája
Ez az épület is Gaudi fejéből pattant ki, és mit ne mondjunk, a katalán művészet egyik remeke! Azért hozták létre 1905-ben, hogy otthont adhassanak a  modern zenének. Szép gondolat, nem? Már a látványa is csodás: a leghíresebb spanyol szobrászok munkái díszítik kívülről!


Madrid


Madrid is egy  lenyűgözőváros. Nemcsak a kultúra bölcsője de a spanyol futball egyik  fellegvára.  Bármelyikért is rajongsz ez  egy tuti befutó!
 
A Prado
Ez a csodás építmény maga a kortárs festészet fellegvára! Ismerősek a Velázquez  és a  Goya nevek? Ha kedveled a művészetüket, itt biztos találsz kedvedre valót!
Ha sikerül végig rángatni a családot egy ilyen túrán, illik beígérni valamit a család kevésbé művészetkedvelő felének is. Itt egy tipp, ami a család mindkét felének jó móka lehet! A Real Madrid szent stadionja kívülről is szép látvány, kár kihagyni. Belül pedig mindenki talál magának valami érdekeset. A stadion belül egyben kiállítás is, szóval senkinek nem kell aggódnia a móka miatt! És hallottál már a művészet aranyhárömszögéről? Ez a hely a Madridban található, aminek három pontja a Thyssen-Bornemisza Múzeum Madridban, a Prado és a közelben lévő Zsófia Királyné Kulturális Központ alkot.


 
+1:
Mivel ez az első ilyen cikkünk, nem egy helyet adunk, hanem kapásból egy nyeremény lehetőséghet!
Hogy mi is az pontosan? Kiderül a következő nyomból! 
Érdekelne ? Akkor Kövesd sorozatunkat, és lájkold a Smile Nyelviskola  szombathelyi honlapját
Ne feledd, egy hét és újabb nyom jön az oldalon!
Kedvet kaptál a nyelvtanuláshoz? Nézd meg jelenlegi csomag ajánlatinkat!


Megnézem a csomagokat