94/501-762

Nagyon sokszor találkozom azzal a ténnyel, így nyelvtanárként, hogy valaki fél megszólalni, mert hibázik.

Belegondoltál már ebbe?? De mitől is félünk?

Ténylegesen itt a Földön, ahol Emberek élnek, szerinted van olyan, hogy tökéletes?

Olyan van aki tökéletességre törekszik 🙂 de mit is jelent ez? Ha a saját anyanyelveden beszélsz bármikor, bárkivel, akkor mindig mindent helyesen mondasz?

Előfordult már, hogy belebotlott a nyelved még egy magyar szóba is? Biztos vagyok vagyok benne, hogy volt már ilyen.

Akkor szerinted egy más anyanyelvűvel is megeshet ez?

Naná!!! Akkor térjünk vissza az idegen nyelvre.

Lehetne vitatkozni ezen, hogy ki honnan jött, hol tanult, milyen nyelven beszél és azt milyen fokon stb… de azon viszont nem tudunk vitába szállni, hogy mersz e megszólalni vagy sem.

Sokszor előjön az a nyelvtanulásban, hogy amikor “muszáj” akkor megszólalok, tehát akkor, amikor rá vagyok erre kényszerítve a való életben.

Akkor mindegy, hogy mersz vagy sem, mert beszélned kell. El kell intézned egy fontos ügyet, meg kell valamit valakitől kérdezned, válaszolnod kell.

Szóval tökéletesség nincs. De aki mer, az nyer 🙂 Ha nyelvet tanulsz akkor is csak a tökéletességre tudsz törekedni, természetesen mindannyian ezt tesszük, mert ez valahogy jön belőlünk, zsigerből.

És ez a lényeg a nyelvtanulásban, hogy ne félj hibázni. Mindenkinek el kell valahonnan indulni és el kell kezdeni, mindazt alkalmazni is, amit megtanul, mert ettől lesz értékes és ettől lesz igazi tudás, aminek a hasznát is tudod venni.

Mi itt a Smile-ban törekszünk rendületlenül a tökéletesség felé és ezt meg is tanítjuk neked, hogy tudsz te is afelé menni, úgy hogy közben nem félsz hibázni.

A hibákból tanul az ember és ebből tudsz építkezni, ha tudod azt, hogy konkrétan hol is rontottad el. Merj!!

Merj beszélni! Merj célokat felállítani! Merj vállalni! Merj TANULNI 🙂 csak így tudsz egy olyan életet teremteni magadnak, amit mindig is szerettél volna 🙂

Amanda