94/501-762

Egy valamit biztosan leszögezhetünk: nem lenne Smile-módszer, ha nem lenne Nagy Mariann.

Ő az alapítónk, akinek a fejébe ötlött, hogy kellene egy hely, ahol az emberek nemcsak  nagy nehézségek árán juthatnak nyelvvizsgához, és az oktatási módszerek nem idézik a történelem sötétebb időinek kínzásait.

Az általa kigondolt három vezér elv mára már iskolánk védjegyévé vált:  a tanuló akkor jön tanulni, amikor szeretne, a saját haladási ütemében tud tanulni és nem kell házi feladatot írnia.  Az elmúlt időkben több,mint tízezer embert sikerült nyelvvizsgához segítenünk ezzel az egyedi módszerrel. Tanulóink változatos palettáját mutatja az is, hogy legidősebb  76 éves volt, a legfiatalabb pedig 9. Persze ezek kirívó esetek, de ebből is látszik, hogy nincs akadály senki előtt. Aki nyelvet akar tanulni, bennünk támogatókra talál!

 

Módszerünkre a kezdetektől nagy volt az érdeklődés:

már az első két hónap után bővítésre került sor, és egy tanterem helyett egy egész épületben vártuk a tanulóinkat. Az elmúlt 18 év alatt a Nagy Mariann által kidolgozott nyelvtanulási, szervezetvezetési modellt tizenkét magyarországi, egy németországi, egy ausztriai és egy angliai városba adtuk tovább, az ottani nyelvtanulók nagy örömére.

Kezdetekben csak angol nyelvet tanítottunk, de idővel akkora lett az érdeklődés a német nyelv iránt, hogy 2011-ben átültettük módszerünket, és elindult második nyelvi csoportunk is.

 

Hogy ne csak a klasszikus nyelveket tanítsuk, szerettünk volna egy új, izgalmas ékkövet az igaz gyöngyeink közé. Ezért döntöttünk úgy 2017-ben, hogy a spanyol nyelvet is felvesszük a kínálatunkba. Ezen a tanfolyamon is szerettük volna a legjobbat nyújtani, így -akárcsak az angol és német óráinkon- anyanyelvi tanár segíti tanulóink munkáját.

Az elmúlt tizennyolc évben gyarapodtak a kurzusaink, az épületeink, és a tanulóink száma – akiknek ezúton is köszönjük, hogy megtiszteltek a bizalmukkal. De ezekkel párhuzamosan, mi is sokat tanultunk.

A legfontosabb talán, hogy mennyire fontos egy stabil, megbízható közösség, még egy nyelviskolában is. Tanulóink nemcsak az órákra járnak hozzánk! Gyakran tartunk különböző rendezvényeket (suli-buli, résztveszünk a Sárkányhajó Fesztiválon,, szülinapi party, Hálaadás party, Halloween, Farsang, Nyárindító party, stb.), amit nagy szeretettel látogatnak.

 

 

Az évek során olyan közösség kovácsolódott nálunk, ami miatt csak egy kávéra, vagy jó szóra is betérnek az emberek.

Büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan intézményt működtethetünk, ami igazán elfoglalt vállalkozóknak, családanyáknak és olyan iskolásoknak is működőképes, akiknek az iskola terhei mellett is szükségük van egy nyelvvizsgára.  Büszkék vagyunk rá, hogy olyan csapatunk van, akik mindig mosolyognak, elkötelezettek a Smile módszer iránt és nagy tudással, profizmussal rendelkeznek. Arra is, hogy családi vállalkozás vagyunk és a nagy méret ellenére sem szűnt meg az a családias hangulat, amit annyira szeretnek a tanulóink.

 

Mindemellett azt is megtanultuk, hogy ma Magyarországon mennyire fontos a minőségi nyelvoktatás és az, hogy folyamatosan arra törekedjünk, hogy mindig a legfrissebb infókkal jelen legyünk.

Ígérjük, hogy továbbra is folytatjuk a munkánkat, hogy  széttörjük a régi rossz tanulási beidegződéseket, elfelejtve a poroszos nyelvoktatást, a tábla előtt izzadást és azt az érzést, amikor bűn kérdezni vagy esetleg rossz választ adni. Szeretnénk mindenkinek bebizonyítani, hogy lehet stresszmentesen, felszabadultan is nyelvet tanulni.