94/501-762

Szerinted mi a siker kulcsa? Elgondolkoztál már ezen? Én már igen 🙂 ha valamit nagyon akar az ember – legyen szó bármiről – és tesz is ért – itt a TESZ-en van a hangsúly, akkor el is fogja érni.

 

Igen ám, de hogyan?! A tetteken van a hangsúly. Ha már tudom, hogy mit szeretnél, az ám már félsiker 😉

Legalább a cél ismert. De hogyan tudok én ehhez a legtöbbet tenni úgy, hogy a lehető leghamarabb és leghatékonyabban el is érjem. Ha sok időt vesz igénybe, akkor az ember hajlamos egy kicsit lejjebb adni a motivációból, ezért tűzzünk ki magunknak kisebb részcélokat, amit lehetőleg rövid időn belül el is tudunk érni. Apró célokkal sokkal könnyebb dolgozni, mert mindig lesz sikerélményünk. Bármiről is van szó az életünk területén. Legyen munka, tanulás, magánélet….

 

A másik nagyon fontos dolog az az, hogy ha valamivel foglalkozunk legyen rajta a 100%-ban a figyelmünk. Ha szeretnénk valamit megcsinálni, de elkalandoznak a gondolataink, akkor nem eléggé vagyunk koncentráltak, tehát nem oda fókuszálunk. Vagy ha szeretnék valamit, de mindig ott van a fejemben valami negatív gondolat – ami azt sugallja, nem vagyok rá képes – hátráltatni fog.

 

Tegyük fel felvettek egy nagyon jó állásra, ahol teljesítmény bérezéseben vagyok és azon jár az eszem egész nap, hogy hogy fogom kifizetni a számláimat, akkor nem lesz időm olyan hasznos dolgokkal lekötni a figyelmemet, ami építő lehet és arra sarkall, hogy jó teljesítményt érjek el. Ezeket a negatív gondolatokat mindenképp ki kell dobni a fejünkből, ha sikeresek szeretnénk lenni.

 

A figyelmemet arra a dologra kell összpontosítani, amit épp csinálok, ugyanis ilyenkor rövid időn belül tudok nagyon jó teljesítményt elérni. Így van ez a nyelvtanulásnál is. Ha odafigyelek, akkor könnyebben megértem és elsajátítom, de ha csak álmodozom, akkor nem sok minden fog megmaradni abból, amit épp tanulok 🙂

 

És ami nagyon fontos még, hogy senki és semmi se tántorítson el minket a célunktól. Tűzön- vízen át menjünk érte, nem számít hogy milyen akadály van előttünk, ha hiszel magadban, akkor mindent legyőzöl.

A Smile Nyelviskolában nem csak nyelvet tanulhatsz, hanem sikeres is lehetsz nálunk, ami könnyebbé teszi a további életed 🙂

 

Várunk 😉

Amanda