94/501-762

Kedves Olvasó!

Amikor elvégzünk egy iskolát és végre a kezünkben tarthatjuk az áhított “Papírt”, akkor nagyon nagy elégedettség és büszkeség fog el bennünket. Igen, elértem a célom, úgyhogy most már mehetek a Nagyvilágba és hasznosíthatom a tudásom.

Aztán kikerülünk a való életben és akkor rádöbbenünk arra, hogy ez kevés. Körülbelül a tized részét tudom a gyakorlatban hasznosítani, amit megtanultam a sok év alatt és lehet, hogy azt sem helyesen.

Most mi lesz?? És rádöbbenünk arra, hogy ha tényleges szeretnék valamit elérni az életben, akkor mindig tanulnunk kell.

Minden nap tanulunk – talán észre sem vesszük ezt sokszor – a munkahelyen, a gyerekektől, a családtól, a környezetünktől. Sokszor nem tudatosan csináljuk azt, amit csinálunk és egy idő után alábbhagy a lelkesedésünk. De miért is ??

Miért veszítjük el a motivációnkat? Miért nem akarunk tanulni? Vagy mégis akarunk?

Az oktatási rendszer, amelyben felnövünk sokszor nem motivál mindet és olyan dolgokat tanít, amit nem mindig tudunk hasznosítani az életben, valamint nincs elég sikerélményünk ahhoz, hogy bízzunk önmagunkban.

Ez nagyon kellemetlen, mert valahogy “lehúzza” az embert. Nem is akarunk ez által fejlődni és megmaradunk ezen a szinten. Csalódottság fog el minket, hogy akkor mégis miért tanultam ennyit.

Hogyan tudok változtatni ezen? Tudok e egyáltalán?
Hát persze 🙂 Változtatni soha nem késő, csak egy kis bátorság kell újra elindulni és olyan emberek a környezetünkben, akik támogatnak minket. Ha pedig nincs körülöttem olyan ember, akkor magunkban kell hinni és eldönteni azt, hogy igen is megcsinálom 🙂

Mi az ami érdekel? Az miért jó neked? Fejlődsz tőle? Több leszel?
Ilyen motiváló eszköz lehet mindenképp egy nyelv elsajátítása – akármerre mész, mindenhol megkérdezik, hogy beszélsz e más nyelven/nyelveken és milyen szinten – méghozzá olyan módon, hogy azt használni is tudd, illetve olyan módszerrel tanuld meg, ami kifejezetten feldob, tele van sikerélménnyel és még a célnyelvi országban is kipróbálhatod magad 🙂

Tetszik ez neked?

Ha igen, akkor gyere és tervezzük meg együtt a haladásod és tanulj meg szeretve tanulni nálunk 🙂

Amanda