2000 őszén Nyugat-Magyarországon indult el első nyelviskolánk, ahol a Smile alapítója, Nagy Mariann, saját nyelvtanulási tapasztalataiból kiindulva a következő problémákra keresett megoldást: olyan angol nyelviskola legyen, ahova a tanuló saját időbeosztásának megfelelően tud járni, ahol nem kell csoporthoz alkalmazkodni és nincs házi feladat.

Ezen szempontok, mint alapkövek a Smile-ban, még abban az évben letételre kerültek, és megnyitotta kapuit az első olyan nyelviskola, ahol a tanulók írták az órarendet!

Házon belül felépült Anglia, középpontban a Hyde park, árnyas fáival és padjaival, Arthur király kastélya a lovagok kerekasztalával, London centrum, ahol a Big Ben tövében folyik az oktatás, no és Green Island, a meseszép angol mezők érzetével.
A munka azonban nem állt meg, s kialakult a markáns, semmivel össze nem téveszthető Smile arculat, és életérzés.

Az évek során kapott ezernyi tanulói sikerbeszámoló, a sikeres nyelvvizsgák, angliai utazásaink, és legendássá vált rendezvényeink a vezetőséget arra ösztönözték, hogy az ország többi városában élők számára is elérhetővé tegyék a fantasztikus sikereket.

Így jött létre maga a franchise hálózat, és épülnek sorra az új Smile nyelviskolák olyan elkötelezett iskolavezetőkkel és csapataikkal, akiknek célja egyöntetűen a következő:

Olyan oktatási környezet , ahol az angol nyelv elsajátítása a lehető leghatékonyabb módon valósul meg!